Mikor kezdjük el kokszolni?
50977
post-template-default,single,single-post,postid-50977,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.14,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,grid_800,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 
Mikor kezdjek el kokszolni?

Mikor kezdjünk el kokszolni?

Kell-e nekem kokszolni? Minden edzőterembe járónál egyszer előjön ez a gondolat, hogy mikor is kellene valamihez nyúlni, ami kicsit megdobja fejlődésünket. A kezdeti nagy fejlődés egyszer elmúlik, és ezek után egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk a további eredményekért. Majd akkor jön egy újonc a terembe, aki egy hónap után gyanúsan ”nagyobb” lett mint mi, és a használt súlyai is messze vannak már a mieinktől.

Ilyenkor mindenki azt kérdezi magától, hogy mégis minek ezt így folytatni, ha egy év után összesen már csak 1 kiló izmot tudtam magamra pakolni? Annyi áldozat és munka után persze.

A kérdésre inkább visszakérdeznék. Miért ne folytatnánk? Mindenki már tegnapra akarja a céljait elérni. Azonban ami könnyen jön, az könnyen is megy.

Ha kokszolni akarsz, annak ára van.

Amit minden nélkül, fegyelmezett edzéssel és táplálkozással építünk fel az a miénk.Ezt senki sem veheti el tőlünk. És ha valami miatt kényszerpihenőt veszünk ki az edzéstől, ez akkor is a miénk marad. Pár hónap alatt visszajön minden amit így értünk el. Sőt, utána még jobbak is lehetünk!

Az élsport más téma,  mert ott ez egy olyan tény amit vagy elfogad valaki, vagy álomvilágban él, és azt hiszi a komoly elit szinten levő  sportolók nem használnak semmit.

Egy natúr 150-es fekvenyomó lehet 200-as némi „segítséggel”, de 250 kg-t nem fog elérni akkor sem, hogy még jobban fog kokszolni. Igazán magas szintre az ér el a sportban, aki beleteszi a munkát, és technikailag is magas szinteken jár.

Másik része ennek a témának az egészség. Ezt nem árt szem előtt tartani mielőtt valaki belekezdene bármi ilyen dologba.

Tehát mikor kezdjünk el kokszolni? A válaszom az, hogy ne kezdjünk el, ha csak azért edzünk, hogy hobbi szinten erősek, nagyobbak legyünk. Hosszú távon ez a kifizetődőbb megoldás. Aki pedig elit sportoló akar lenni, az úgysem ebből a cikkből fog tájékozódni, hogy mi is az igazság.

További gondolatokat ebben a témában itt olvashattok.

Heves Balázs Cross Training edző Heves Balázs Cross Training edző